Chutney

Anglický výraz pro indické husté kořeněné omáčky (čalamády, zavařeniny), jimž se někdy česky říká čatní. Je to většinou směs ovoce nebo zeleniny a používá se jako příloha k masitým jídlům nebo sýrům. Může však být také součástí vařeného nebo dušeného pokrmu. Nejznámější je jablkové, meruňkové, koriandrové, mátové, okurkové, mangové a rajčatové chutney.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.