Cichorium endivia

Latinský název pro čekanku štěrbák (endivie, eskariol), jejíž listy se používají do salátů (populární jsou odrůdy Golda a Bubikopf). V Anglii se jmenuje Escarole (Escariole, Endiveor), ve Francii Scarole (Chicoree endivie), v Německu Glatte Endivie (Winterendivie), italsky Indivia riccia, španělsky Endibias, chorvatsky Cikorija endivia, polsky Endywia szczerbak.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.