Cinnamonum cassia

Latinský výraz pro skořicovník. Kůra tohoto stromu se suší a prodává jako skořice kasijová, rozšířenější je však skořice pravá (ze stromu Cinnamonum zeylanicum). Patří do čeledi vavřínovitých (podobně jako bobkový list), pochází z Indie. Prodává se v kusech, svitcích či mletá. Anglicky Cinnamon, francouzsky Cannelle, německy Zimt, italsky Canella (Cassia), španělsky Canela. Používá se k ochucení sladkostí a pečiva, vařené krupice, kompotů, někdy i k dochucování pokrmů z ryb, kuřecího masa, rýže, dokonce i šunky. Bez skořice si nelze představit svařené víno a některé druhy vánočního pečiva. Skořice kasiová (čínská) je oblíbená v orientální kuchyni.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.