Citrus aurantifolia
Latinský název druhu citrusovníku (viz Citrus), pro jehož plody se vžil český název limetka (někdy také lajm). Anglicky Lime (Lime acide), francouzsky a německy Limette. Plody jsou velmi podobné citronům, mají však temně zelenou barvu kůry a světlezelenou barvu dužniny. Mají výraznější chuť i vůni, s oblibou se používají do koktejlů a salátů, ale také k vaření.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.