Citrus medica

Latinský název druhu citrusovníku (viz Citrus), pro jehož plody se vžil český název cedrát (citronát). Anglicky a francouzsky Cedrat, německy Zitronat, italsky Cedro. Pochází z Indie. Vyznačuje se hrubou (vrásčitou) a tlustou kůrou, která se používá v kuchyni častěji než dužnina, hlavně do cukrovinek, často se kanduje. Někdy se cedrátu říká „Adamovo jablko“ (Adam’s apple).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.