Club steak
Anglický výraz pro označení té části hovězího masa (hřbetu), která se česky nazývá „nízký roštěnec“, avšak včetně svíčkové. Američané totiž při porcování nevyjímají svíčkovou a řežou hřbet příčně na velké steaky, v nichž je svíčková uprostřed. Někdy se u tohoto steaku ponechává i kus kosti. Zjednodušeně řečeno jde tedy o roštěnku, která je spojena s Tournedos.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.