Cocido

Španělská specialita, připravovaná v jednom hrnci. Hovězí, vepřové i drůbeží maso se vaří společně se šunkou, klobásou Chorizo, hráškem, mrkví, pórkem, bílým zelím, cibulí a brambory. Ochuceno česnekem, bobkovým listem a petrželkou. Servíruje se ve dvou až třech chodech: nejprve jako polévka, potom jen zelenina, nakonec maso. V galicijské variantě (Cocido Gallego) je důležitá cizrna. V menších obměnách se vaří i v Jižní Americe.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.