CondÉ
Francouzský recept na pyré z červených fazolí a opražené slaniny. Nazváno podle prince de Condé z rodu Bourbonů, kteří vládli ve Francii v 18. století. Pod stejným jménem se objevuje na jídelních lístcích také pošírované ovoce nebo ovocná omáčka, případně mandlová glazura na dezerty nebo sladká rýže. Jak vidno, kuchaři často podlézali prominentním osobnostem a dávali svým receptům jejich jména.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.