Contre-filet

Francouzský výraz označující tu část hovězího masa (hřbetu), která se česky nazývá „nízký roštěnec“, anglicky Roastbeef. Právě plátky z tohoto masa očištěné od tuku jsou na jídelních lístcích označovány jako Contre-filet nebo také Faux-filet. Američané jim říkají Strip loin. Nejlepší maso ze středu této části je pak nazýváno Entrecôte. Upravuje se většinou jako minutky nebo peče na zelenině. Dále viz Steak a Entrecôte.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.