Čorba

Balkánský výraz pro typ polévky, které se v Indii říká Šorba, v některých jazycích se píše Chorba, Corba, Schorba. Balkánská čorba je prostě zeleninová polévka s masem, málokdy však v ní chybí fazole, mrkev, papriky, cibule a rajčata. Maso může být kuřecí, hovězí nebo obojí. Často se přidává kyselé mléko nebo smetana. Někdy se polévka zahušťuje troškou mouky. V některých arabských zemích se vaří i rybí čorby.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.