Cordon bleu
Slavná předválečná kuchařská škola v Paříži. Učitelé z této školy vydali v roce 1932 knihu s názvem „Je sais cuisinier“ (Jsem kuchař), která je dodnes klasickou učebnicí základních postupů při přípravě tradiční mezinárodní kuchyně. Pojmenováno podle široké modré stužky, kterou dostávají mistři kuchaři, vybraní živnostenskou komorou, jako nejvyšší ocenění svého umu. Ceremoniál se odehrává každoročně na půdě francouzské Akademie věd.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.