Coriandrum sativum

Latinský název pro koření, jež se česky jmenuje koriandr setý. Lidově se mu říká také čínská petržel. Patří mezi miříkovité, podobně jako petržel, fenykl, kmín apod. Má ostrou chuť a pomerančovou vůni. Používá se hlavně v indické, asijské, mexické, jihoamerické a arabské kuchyni. Přidává se do směsi kari i do pokrmů kari, v Thajsku jsou kromě nati zpracovávány také kořeny. Anglicky Coriander, francouzsky Coriandre, německy Koriander, italsky Coriandoro, španělsky Cilantro.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.