Corse

Francouzský výraz pro označení pokrmů připravovaných „po korsicku“. Jde vesměs o pokrmy z ryb nebo mořských plodů, resp. kombinaci zeleniny a mořských plodů. Velmi často to bývá kombinace francouzsko-italských postupů. Jednou takovou zajímavou kombinací jsou například Spaghetti ? la boutargue: jikry z cípala (viz Bottarga) se přidávají do omáčky z česneku, olivového oleje, sušeného fenyklu, feferonek a bílého vína. Do této omáčky se pak zamíchají uvařené špagety.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.