Cotechino

Italská specialita z libového i tučného vepřového masa, slaniny, nadrobno nakrájené vepřové kůže z hlav a nožiček, vína a koření. Podobá se českým „taliánům“, je však naplněná v širším střevu, takže připomíná spíše tlačenku. Podává se často teplá s fazolemi (v Itálii zvláště na Silvestra a na Nový rok s čočkou). Není-li předvařená, musí se vařit až několik hodin. Téměř stejnou náplň má Zampone, jenže obal je z kůže vepřové nohy.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.