Cous-cous

Francouzský výraz pro tradiční arabské a severoafrické jídlo, droboučké kuličky, kterým se česky říká kuskus. Kuskus se podobá rýži, ale je to vlastně semolina, krupičný meziprodukt, nahrubo mletý ze zvláštní tvrdé pšenice (na severu Afriky) nebo prosa (na jihu Afriky). Kuličky kuskusu se nevaří, jen nahřívají v páře a jsou buď přílohou k masu a zelenině, nebo v mnoha úpravách samostatným pokrmem s dušeným masem a zeleninou. Z Afriky, kde má svůj původ, se kuskus dostal v posledních letech do Evropy a tam (především ve Francii) zdomácněl.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.