Cr?me caramel

Klasický francouzský dezert. Cukr se vaří v trošce vody, až začne zlátnout a tuhnout. Vzniklá karamelová hmota se nalije do formiček tak, aby bylo pokryto dno, a nechá chvíli vystydnout. Ze smetany, vajec a vanilky se ušlehá polohustá hmota a nalije do formiček. Formičky se vloží do vodní lázně a vaří, dokud krém neztuhne. Potom se vyklopí na talířky. Povrch lze ještě posypat kakaem, pokropit likérem nebo polít čokoládou. Nedoporučuje se zdobit šlehačkou. Zlozvykem poslední doby je používání pudinkového prášku nebo škrobové moučky.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.