Cro?tes de lentilles

Francouzská specialita z oblasti Puy, v překladu „čočková věž“. Ze směsi pšeničné a rýžové mouky, žloutku a másla se uhnětou placky o průměru asi 10 cm. Z čočky, smetany, cibule, mrkve, kuřecího vývaru a rajčatového protlaku se uvaří husté ragú. Ze žabích stehýnek, šalotky, másla, mouky, lišek a bílého vína se uvaří frikasé. Mezi placičky se ve vrstvách dává střídavě frikasé a ragú. Věž dosahuje výšky asi 15 cm. Podává se obložená smaženými žabími stehýnky a podlitá jemnou petrželkovou omáčkou.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.