Curcuma longa

Latinský název pro koření, jež se česky jmenuje kurkuma. Anglicky Turmeric, francouzsky Curcuma, německy Kurkuma, indické názvy Kunjit a Haldi. Světle žluté koření se získává z oddenků liliovité rostliny pocházející z jihovýchodní Asie. Používá se ve směsi kari a k nakládání zeleniny. Je k dostání mletá nebo jako celé sušené oddenky podobné zázvoru. Je důležitou součástí směsí kari.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.