Cussy

Francouzský název pro zvláštní přílohy k drůbeži. Jde vesměs o žampionové pyré s artyčoky nebo o žampiony plněné kaštanovým pyré. Nazváno podle markýze de Cussy, velkého labužníka a autora slavných receptů na jídla z kuřat (1766–1837). Markýz byl experimentátor a pečenou, dušenou nebo vařenou drůbež často kombinoval také s omáčkou z Madeiry nebo portského vína.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.