Cydonia oblonga

Latinský název pro strom zvaný česky kdouloň (kdoulovec), jenž plodí ovoce nazývané kdoule. Tvarem je podobné hrušce, ale chutí spíše jablku. Pro nahořklou a nakyslou chuť se nejí syrové, hodí se spíše do zavařenin a cukrovinek, někdy také do dušených pokrmů s jehněčím masem. Anglicky Quince, francouzsky Coing (Cognassier), německy Quitte, italsky Membrillo, španělsky Cotogno.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.