Dartois

Francouzské přílohy: závin s pikantní nádivkou nebo dušené karotky s bílou vodnicí. Pod tímto názvem se objevuje na jídelních lístcích také polévka z bílých fazolí nebo jehněčí pečeně se zeleným hráškem. Nazváno podle prince d’Artois (1757–1836). Autorství pikantních závinů (plněných sardelkami, račím masem a husími játry) se však přisuzuje jistému stejnojmennému herci z 19. století.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.