Deer
Anglický výraz pro jelena. Samice (laň) se jmenuje Hind, mládě je Fawn. Srnčí a jelení maso se objevuje na jídelních lístcích obvykle pod názvem Venison, i když to znamená zvěřinu obecně. Jeleni a srny se označují jako „vysoká“ a jejich maso jako zvěřina bez upřesnění. Francouzsky Cerf (Wapiti, samice je Biche), německy Hirsch, italsky Cervo, španělsky Ciervo (Venado). Jelení maso je oblíbenou pochoutkou, většinou se dusí podobně jako jiná zvěřina. Nejlepší maso je ze samce starého asi dva roky. Musí se ovšem před použitím nechat nějakou dobu odležet, aby dostalo chuť a změklo. Někteří kuchaři maso ještě marinují ve smetaně.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.