DÉg fasli

Indická specialita: kombinace masa s luštěninami (obdoba francouzského Cassouletu). Hrách, zelený hrášek (lusky) a fazole se dusí a posléze pečou v hliněném hrnci s jehněčím masem. Nemělo by chybět samozřejmě koření: paprika, kurkuma, libeček, citronová tráva, pepř, bazalka, zázvor, bobkový list. Kromě cibule a rajčat se přidává i mléko.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.