Dendrocalamus hamiltonii

Latinský název pro bambus. Anglicky Bamboo, německy Bambus, italsky Bambú, španělsky Bambú (Bambuc). Bambusové výhonky (Bamboo shots) jsou používány hlavně v kuchyních asijských. Jde vlastně o dřeň mladých bambusových stromů. Výhonky mají kuželovitý tvar a na trhu jsou už uvařené, konzervované v plechovkách. Křehkost a nakyslá chuť bambusových výhonků se hodí k vepřovému masu.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.