Dumpling

Anglický výraz pro knedlík. Francouzsky Boulette, německy Knödel, italsky Gnoccho. Tato typicky česká příloha k omáčkám, masu a dušenému zelí má ve světě několik podob. Jde v podstatě vždy o těsto, buď z mouky, nebo z brambor. Z tohoto těsta se vytvarují různé šišky nebo koule, které se potom uvaří ve vodě. Některé knedlíky jsou příliš křehké a musí se vařit v utěrce (karlovarský nebo německý petrželový – Serviettenknödel). Také čínská kuchyně má své knedlíky –
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.