DŽulbastija
Bosenský tradiční pokrm, který se dělá také v Chorvatsku a Srbsku. Řízky z telecí nebo vepřové kýty se nejprve marinují a pak potřené olejem pečou na roštu na dřevěném uhlí. Servírují se s drobně sekanou cibulí a chlebem. Dříve se tyto řízky pekly na ohništi v horkém popelu, proto také mají název podle tureckého „přitisknout popelem“. Některé prameny tvrdí, že tento pokrm je vlastně tureckého původu. Také pod názvem Djulbastija.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.