DŽuveČ
Balkánský tradiční pokrm, jehož základem je obvykle maso, zelenina a rýže. K původu tohoto pokrmu se hlásí Bulhaři, Turci, Řekové, Srbové i Makedonci. Obvykle jde o zapékanou zeleninu, velmi často jsou to brambory. Málokdy džuveč obsahuje rýži. Maso (nejčastěji telecí, hovězí, skopové, jehněčí, drůbeží a rybí, avšak Srbové používají i vepřové) je obvykle nakrájené na kostičky nebo mleté, a zpravidla se nejprve opeče na oleji. Směs zeleniny a masa se zapéká v troubě, někdy zalitá kyselou smetanou a vejci.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.