Ears

Anglický výraz pro uši. V tomto případě jde většinou o uši telecí nebo vepřové, zpracovávané kuchyňsky do některých pokrmů, hlavně do huspenin. Ouška z mladých zvířat se také mohou grilovat nebo nadívat. Německy Ohren, francouzsky Oreilles, italsky Orecchie, španělsky Orejas. V Číně se vaří s kořením, ve Francii se pečou. Obvykle se však zpracovávají společně s celou hlavou –
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.