Edamer, edammer

Holandský tradiční sýr – eidam. Centrem jeho výroby je městečko Edam v provincii Noord-Holland. Tento sýr se prodává téměř vždy v typických koulích potažených červenou (někdy také žlutou) fólií nebo voskovou kůrkou. Je polotvrdý, mírně děravý, vyrábí se z plnotučného kravského mléka (každý den ráno, částečně z včerejšího „večerního“, částečně dnešního „ranního“ mléka).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.