Eisbein

Německý výraz pro vepřovou nožičku (koleno), francouzsky Jambonneau. Jde vlastně o tentýž pokrm, jako je české ovarové koleno, avšak s mnoha odlišnými detaily, danými německou tradicí, především berlínskou. Eisbein se podává obvykle s kyselým zelím a bramborovou kaší a patří k německým národním pokrmům. V Bavorsku ho například pečou v troubě. Název prý vznikl podle kosti, která se dřív používala jako brusle.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.