Elettaria cardamomum

Latinský název pro zázvorovitou rostlinu pocházející z Indie. Hindsky Illaichi, thajsky Kravan. Z lusků se po usušení dělá koření, jež se česky jmenuje kardamom. Malá semena se jemně melou. Aroma je různé podle barvy lusku: černé lusky mají nejintenzivnější aroma, zelené lusky už voní méně a nejméně voní lusky bílé. Kardamom se uplatňuje hlavně v indické kuchyni, často se jím ochucují rýžové pokrmy. V Orientu se dává kardamom také do kávy (pravá turecká káva). Je také velmi často součástí směsi kari.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.