Emmental

Světově proslulý sýr, vyráběný z kravského mléka. Má ořechovou chuť a používá se na sýrové fondue. Má charakteristické díry a při vaření se táhne jako nit. Pravý ementál se vyrábí ve Švýcarsku (zraje v jeskyních v kantonu Bern), ve Francii („grand cru“ v Savojsku a Franche-Comté) a v německém Allgäu (bavorské podhůří Alp). Sýr se dělá pouze ze syrového mléka a pozná se podle červeného razítka.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.