Endive

Anglický a francouzský výraz pro endivii, kadeřavou rostlinu nahořklé chuti. Je původem z jižní Asie a severní Číny. Má několik různých odrůd, například zimní Eskariol s vlnitými listy. Nejčastěji se však na trhu objevuje letní endivie, výrazně kadeřavá. Podává se hlavně jako salát (Eskariol). Italové přijali název Indivia z latinského Endivia a pojem Endivia chápou mnohdy jako druh hlávkového salátu.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.