English breakfast

Anglická snídaně, tedy obvykle sázené vejce, opékaný toast, marmeláda a čaj. Takto se anglické pojetí snídaně traduje po celém světě. Angličané si však většinou dopřávají snídani daleko bohatší: nechybí obvykle sklenice čerstvě lisované pomerančové šťávy, ovesná nebo kukuřičná kaše (Porridge nebo Cornflakes), opečená šunka, salám nebo párek, někdy jsou dokonce na stole i dušené nebo pečené fazole (Baked beans), dušené ledvinky (Devilled kidneys) nebo dušená ryba s rýží (Kedgeree). Výjimkou není ani uzenáč (Kipper).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.