Entrails

Anglický výraz pro vnitřnosti. Jiný anglický název vnitřností je Offal. Německy Innereien, francouzsky Entrailles, italsky Frattaglie, španělsky Entraňas. Do této skupiny surovin patří hlavně plíce (viz Lungs), srdce (viz Heart), ledvinky (viz Kidney), slezina (viz Spleen), žaludek (viz Stomach), brzlík (viz Sweetbreat), játra (viz Liver) a dršťky (viz Tripes), ale také mozeček (viz Brain), pohrudnicová blána (viz Pleural membrane), střeva (viz Bowels), jazyk (viz Tongue), morek (viz Marrow), nožičky (viz Foots), křidélka (viz Wings), hlava (viz Head), uši (viz Ears), oháňka (viz Tail), rypáček (viz Nozzle), varlata (viz Testicles) a okruží (viz Pluck). Zvláštní kapitolou jsou jehněčí či ovčí oční bulvy (viz Eyeball).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.