Escudella

Španělská (kastilská) specialita, která se vaří v jednom hrnci. Neměla by chybět cizrna, telecí nožičky, vepřové nožičky, směs mletého masa, slanina, kuře, brambory, bílé zelí, mrkev, jarní cibulka, česnek a jelita. Jde o španělskou obdobu francouzského Potée: když je vše uvařeno, podává se vývar zvlášť jako polévka (doplněn domácími nudlemi) a vykostěné maso se zeleninou a cizrnou se servíruje jako druhý chod.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.