Fabada asturiana
Španělský pokrm z Asturie, v jednom hrnci vařené fazole a klobása. Říká se tomu „asturský hrnec“ – a kromě velkých bílých fazolí a klobás (paprikové a černé – Butifarra negra) se v hrnci vaří ještě uzený vepřový bůček, kostičky na vzduchu sušené šunky, cibule, česnek, olivový olej a koření. Nemělo by chybět prasečí ouško. Pokrm je možné servírovat nadvakrát: nejprve polévku a potom maso s fazolemi.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.