Farfele
Název tradičního pokrmu židovské kuchyně. Jsou to noky (drobenka) z tuhého těsta (hrubá mouka, vejce), nastrouhané na struhadle a proschlé. Vaří se ve vodě a po scezení se osmaží. Přidávají se do polévky nebo jedí jako samostatné jídlo polité omastkem. Farfele bývají také spolu s drůbežími játry nadívány do střívek a smaženy jako zvláštní židovské buřtíky. Někdy psáno jako Farfale.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.