Feta

Balkánský měkký sýr, vyráběný z kozího nebo ovčího mléka, případně ze směsi obou. Nejžádanější je řecký a turecký. Základem je osolený tvrdý tvaroh, který zraje ve vlastní syrovátce. Feta je součástí mnoha receptů řeckých (a vůbec balkánských) jídel. Tomuto sýru se říká také „balkánský“ nebo „istanbul“. V Bulharsku má název „sirene“. Velkým výrobcem těchto sýrů je Dánsko, nyní však podle rozhodnutí EU nesmí označovat své výrobky názvem Feta.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.