Fiori di zucchini ripieni

Italská specialita z Ligurie, plněné květy cuket. Nejvhodnější jsou „samčí“ květy, vyrůstající na lodyze. „Samičí“ květy, vyrůstající přímo na plodu, nejsou tak chuťově výrazné. Z každého květu je třeba vyříznout kalich. Květy se obvykle plní hustou kaší z cuket, fazolových lusků, brambor, bazalky, česneku, vajec a sýra. Pečou se v troubě na olivovém oleji.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.