Fish tobermory

Skotská specialita, ryba ve špenátu. Osolené a opepřené špenátové listy se ochutí muškátovým oříškem a pečou v troubě při 200 stupních Celsia na másle. Osolená filátka z ryby (obvykle je to treska) se v jiné zapékací formě polijí mlékem a rybím vývarem a zapečou v troubě pod alobalovou fólií (asi 15 minut). Potom se na rybu položí vrstva pečeného špenátu. Vše se přelije omáčkou z másla, mouky a strouhaného sýra a peče se ještě asi 5–10 minut.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.