Frattaglie

Italský výraz pro vnitřnosti. Do této skupiny surovin patří hlavně plíce (Polmoni), srdce (Cuore), ledvinky (Rognoni), slezina (Milza, Splene), žaludek (Magone), brzlík (Animelle), játra (Fegati) a dršťky (Trippa), ale také mozeček (Cervella), pohrudnicová blána (Pleura), střeva (Intestino), jazyk (Lingua), morek (Midollo), nožičky (Piedine), křidélka (Alette), hlava (Testa), uši (Orecchie), ocas (Coda) a rypáček (Muso). Anglicky viz Entrails, německy viz Innereien, francouzsky viz Entrailles, španělsky viz Entraňas.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.