Fromage
Francouzský výraz pro sýr obecně. Podnos (Plateau) s několika druhy sýrů je ve Francii pravidelným zakončením obědů a večeří. Nejvhodnější základní kombinace je tato: jeden dobře uleželý měkký sýr (např. cammembert, brie, munster nebo hermelín), jeden tvrdý (např. cantal, čedar, ementál, gruy?re, pecorino, parmezán nebo gouda), jeden plísňový (např. roquefort, bleu de Bresse, gorgonzola, stilton nebo niva) a jeden čerstvý (např. bursin, petit-suisse, demi-sel, mozzarella, ch?vre nebo žervé).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.