Fruit

Anglický výraz pro ovoce. Francouzsky Fruits, německy Frucht, italsky Frutti, španělsky Fruta. Ovoce se obecně dělí na peckoviny (např. broskve, třešně, slívy – viz Prunus), bobuloviny (např. rybíz, angrešt, jahody, maliny, ostružiny – viz Rubus nebo Ribes), citrusové plody (např. citron, pomeranč, grapefruit – viz Citrus), jádroviny (např. jablka a hrušky – viz Pyrus communis nebo Malus silvestris), dalšími druhy jsou hrozny (viz Vitis vinifera), melouny (viz Cucumis), ořechy (viz Juglans nebo Corylus) a tropické ovoce (viz Tropical fruits).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.