Frutti di mare

Italský výraz pro pokrmy z mořských živočichů. Česky to znamená „plody moře“ a základem bývají obvykle ryby, olihně nebo sépie, různé druhy mušlí (nejčastěji slávky jedlé), mořští raci (scampi) a někdy také chobotnice. Plody moře se smaží na oleji nebo opékají na roštu. Podobným pokrmem je Impalata di mare: mořské plody smažené na olivovém oleji, s česnekem, petrželovou natí a citronovou šťávou.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.