Gabrielle

Francouzská příloha z bramborových kroket, kuřecího masa, lanýžů, smaženého hlávkového salátu a masa z volské oháňky. Podává se s madeirskou omáčkou. Pod stejným názvem se objevuje na jídelních lístcích také drůbeží polévka s vařenými žloutky a račími ocásky nebo ryba v omáčce z bílého vína s rajčatovým pyré. Nazváno podle komedie Emile Augiera, která měla premiéru v Paříži v roce 1849.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.