Galette
Francouzská (bretaňská) specialita, tenká palačinka (Cr?pe) z bramborového pyré a lívancového těsta. Tyto placky jsou výrazně ochuceny bylinkami fines herbes. V Bretani se velmi často horká Galette ještě na pánvi posype strouhaným sýrem, potom se do středu položí plátek šunky a na něj sázené vejce („volské oko“). Okraje palačinky se ohrnou tak, aby podávaný pokrm měl čtvercový tvar se žloutkem uprostřed.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.