Garbure
Francouzský tradiční pokrm vařený v jednom hrnci. Do vařící vody se dají fazole, brambory, buquet garni, česnek, sůl a pepř. Po hodině vaření se přidá jemně nakrájená kapusta. Jakmile je měkká, přidá se upečené (nebo konfitované) husí (nebo kachní) stehno. Vaří se ještě asi 30 minut. Maso se vyjme. Na dno polévkové mísy se položí opečené krajíčky chleba a polévka se opatrně nalévá na ně. Čím méně tekutiny, tím lépe. Maso ze stehna se podává zvlášť, s domácím chlebem a nakládanými okurkami.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.