Gaufre

Francouzský název pro sladkou specialitu z okolí belgického Lutychu. Česky se tomuto moučníku říká vafle, z německého Waffeln nebo anglického Waffles. Vlámsky Wavel. Sladké těsto je pečeno jako placka ve zvláštní formě (horkém lisu), takže má z obou stran otištěno mřížkování. Pokrm se obvykle podává politý zavařeninou a šlehačkou. Získal velkou oblibu v USA, kde se prodává jako sladký fast-food u stánků.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.