Gault & millau
Francouzský knižní průvodce evropskými restauracemi, v němž odborníci hodnotí úroveň kuchařů. Založili ho v roce 1972 dva novináři: Henri Gault a Christian Millau. Původně pracovali v Paris Presse, v roce 1962 začali vydávat Guide Julliard de Paris a později vlastní kulinářský časopis. Stáli u zrodu pravidel „nouvelle cuisine“. Jejich každoročně vydávané příručky jsou považovány za velmi prestižní, jen o něco méně významné než Michelin. Maximum je 20 bodů (5 čepic), avšak toto ocenění ještě nikdo v historii nezískal. Inspektoři Gault & Millau mají zřejmě na dokonalost velmi přísná měřítka. Nejlepší restaurace získávají 19 bodů (4 čepice), což odpovídá třem hvězdičkám Michelinu.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.